24. oktober 2024
Dato, tid, sted og afbud
Dato: 24. oktober 2024
Tidspunkt: 16.30
Sted: Mødelokale 1
Afbud: Julie, Rukiye, Michele
1. Valg af nyhedsbrevskribent (B)
-
2. Godkendelse af dagsorden og referat (10 min.) (B)
Maria
Dagsorden og referat er godkendt
3. Meddelelser: (20 min) (O)
Forperson, Ledelse, Medarbejdere, Elevrådet, Andre
Forperson:
Medlemmer af bestyrelsen:
Forældrerep.: Maria, Nikolaj, Mustafa O, Tine, Rikke D, Charlotte, Mustafa Ö, Michele.
Elevråd: formand: Willie
Medarbejdere: TRlærer: Rukiye, TR pæd: Julie
Skoleleder: Per, souschef: Rikke
Ift. budget 2025 ser det ud til at der ingen besparelser vil være på skoleområdet, vi får midler til et samarbejde med ’Brug folkeskolen’.
Bestyrelsesseminar 01.02.2025.
Ledelse:
PBL-forløb i gang, ombygning i Gruppeordningsafdelingen, modtagerklasserne er derfor flyttet til ledige lokaler i indskolingen. Der sættes køkken op på samme vis som i Heltidstilbuddet. Ny lydisolerende skillevæg i idrætshallen er sat op. Mølleholmskolen scorer højt i CEPOSundersøgelse, Per tager kontakt til ’Taastrup Lokalavis’, sender Maria skriv med sin henvendelse. Oplagt at det når avisen inden Infoaftenen for skoleindskrivningen. Motionsdagen var en stor succes både hos eleverne og de voksne. Dagen var delt op med det klassiske løb og sjove fysiske aktiviteter. Skolens fødselsdag var supersjov.
Elevrådet:
Elevrådet var i dag repræsenteret af formand Willie og næstformand Rabia.
4. Planlægning af året (B)
Maria
Hvilke indsatsområder vil vi fokusere på? Se bilag.
Vores principper skal afspejle vores værdier. Der er en forventning om at arbejdet med princippen ’Undervisningens organisering’ skal vi arbejde med resten af skoleåret. Vi skal tage udgangspunkt i arbejdsdokumentet for digital dannelse. Styringsdokumentet kunne også indeholde en oversigt (Excel ark) over hvilke bolde, principper vi har i luftet/afsluttet.
Målsætning at være den foretrukne (folke)skole i vores distrikt.
Undervisningens organisering: få indarbejdet PBL, co-teaching, vores mellemformer.
5. Status på implementeringen af princip for anvendelse af digitale devises (B)
Per
Per redegør for de udfordringer og gevinster, der knytter sig til implementeringen. Især i forbindelse med kantinedriften: HTKpay.
Skolen planlægger infofilm om hvordan man bestiller og betaler for maden.
6. Redegørelse for PBL i skoleåret 24/25 (B)
Per
På baggrund af drøftelserne på forrige møde vil Rikke og Per redegøre for PBL (ProjektBaseret Læring) Hvilke rammer er udstukket kommunalt? Hvordan fylder vi lokalt rammer ud? Udfordringer og gevinster?
Tilbagemeldingerne fra SBs deltagelse i forældremøderne var at forældrene er bekymret for fagligheden i PBL og deres berettigelse.
VIGTIGT med information: Som minimum skal forældrene præsenteres for læringsmålene for de fag som er en del af PBL-forløbet.
På MHS er PBL et ’både og’. Kommunalt er kravet at en skole skal have 10 uger med PBL. Læringsudbyttet er ofte større hos eleverne når undervisningsmetoden er PBL. Maria spurgte ind til opgørelsen af fagtimer. Hvordan sikres det, at årsnormen for fagene overholdes?
PBL indarbejdes i princip for undervisningens organisering.
7. Fravalg af bøger (D)
Nikolaj/Per
Er der generelt truffet beslutning om ikke at anvende bøger – hvordan hænger det sammen med skærmfri skole? Per redegjorde for at det økonomisk set er umuligt at satse på både digitale og analoge læringsmidler: fagbøger. Bestyrelsen ønsker at indarbejde problemstillingen i princippet om undervisningens organisering.
8. Punkter til et nyhedsbrev
-
9. Punkter til næste møde
Godkendelse af Værdiregelsæt
Princip: ’undervisningens organisering’: som forberedelse skal principper hidrørende under dette princip skrives på kort med samme farve, anden farve til de principper vi ikke har defineret.
Styringsdokument redigeres af Per og Maria – til gennemsyn og beslutning
Obs på at samarbejdet med ’Brug folkeskolen’ nok vil tage bestyrelsens arbejde. På bestyrelsesseminaret skal der arbejdes med emnet.
10. Eventuelt
-
/Maria Kolby Rasmussen, forperson.