Skip til hoved indholdet Kontakt Kontakt

Princip for undervisningens organisering

Godkendt af bestyrelsen april 2015

Formål

  • At gøre eleverne så dygtige som de kan samt skabe optimal trivsel.

Årgangsteam - storskolen

Der arbejdes i årgangsteam, således at det enkelte klassetrin har så få lærere og pædagoger som muligt med hensyntagen til det faglige niveau. Der kan forekomme situationer, hvor et team har brug for faglig kompetence fra et andet team (lånelærer). Lærerne på den enkelte årgang følger eleverne inden for afdelingen (indskoling, mellemskolen, udskolingen).

I dannelsen af årgangsteams tilstræbes det at sammensætte teams, der tilgodeser

  • den nødvendige faglighed
  • personlige og faglige kompetencer med henblik på at skabe et team der tilgodeser elevernes forskellige behov med henblik på at gøre dem så dygtige, de kan.

Årgangsteamene planlægger og videndeler omkring undervisningen. Elevernes læring og trivsel er i højsæde for samarbejdet.

Årsplaner

Årsplaner udarbejdes på det enkelte årgangsteam, og skal indeholde en samlet plan for årgangen herunder for den enkelte klasse og hvert enkelt fag.

Årsplanen skal have fokus på elevernes læring samt være målorienteret. Planen danner grundlag for skoleårets læringsaktiviteter.

Årsplanen skal udarbejdes på grundlag af Fælles Mål.

Årsplanen skal bl.a. indeholde:

  • faglige mål, indhold og arbejdsformer 
  • sociale mål for klassen 
  • beskrivelse af anvendte evalueringsmetoder 
  • beskrivelse af undervisningsforløb 
  • beskrivelse af sociale aktiviteter 
  • forældremøder, skole-hjem-samtaler 

Årsplanerne lægges på Intra inden skoleårets begyndelse.

Som en del af årsplanen skal der ligeledes udarbejdes en plan for årets fag-/fordybelsesuger.

Det er vigtigt, at eleverne inddrages i undervisningens planlægning og evaluering.

Undervisningsmaterialer

Engangsmaterialer købes fortrinsvis i de små klasser.

I de øvrige klasser bør der fortrinsvis købes undervisningsmaterialer, som har en fornyende dimension, og som skaber kvalitet i undervisningen.

Skolebestyrelsen træffer afgørelse om indkøb og brugen af nye undervisningssystemer og har uddelegeret indkøb af enkeltstående materialer til skolens ledelse og dens medarbejdere.

Heltidstilbuddet

Heltidstilbuddet er et samlet skole- og fritidstilbud, hvor lærere og pædagoger er fælles ansvarlige for barnets alsidige udvikling og læring.

Heltidstilbuddet er opdelt i tre teams: indskoling, mellemtrin og udskoling. Hvert team er inddelt i tre hold, som danner base i barnets dagligdag.

Hold og teams arbejder på tværs, der hvor det giver mening for barnets udvikling. Hvilket i praksis betyder, at der f.eks. kan oprettes niveauopdelte hold i faget matematik.

Lærere og pædagoger er fast tilknyttet et hold og et team, og er sammensat således, at deres forskellige faglige kompetencer spænder bredt.

Barnet skifter hold eller team, når det skønnes, at et skift understøtter barnets udvikling.

Heltidstilbuddet arbejder ud fra folkeskolens Fælles mål. Undervisningen bliver tilrettelagt således, at fagene dækkes ind som det fremgår af skolens timefordelingsplan, igen ud fra det enkeltes barns ressourcer, kompetencer og udviklingsmål.

Fire gange årligt udarbejdes en udviklingsplan for hvert enkelt barn samt en status en gang om året.

Klasselærerfunktionen varetages for hvert enkelt barn af en kontaktpædagog og lærer.

Den understøttende undervisning

Den understøttende undervisning skal sikre, at eleverne møder endnu flere forskellige måder at lære på, at de har tid til faglig fordybelse, og at de får mulighed for at arbejde med et bredere udsnit af deres evner og interesser. Det skal bidrage til at hæve det faglige niveau ved både at supplere og understøtte de forskellige fag.

Understøttende undervisning lægges i den del af skoledagen, som ligger ud over den fagopdelte undervisning.

Understøttende undervisning vil kunne varetages af både lærere, pædagoger og personale med andre relevante kvalifikationer – fx i relation til den åbne skole.

Understøttende undervisning er ikke omfattet af holddannelsesreglerne.

Holddannelse

Undervisningen kan organiseres i hold inden for den enkelte klasse og på tværs af klasser og klassetrin. Holddannelse kan benyttes til at give fleksible muligheder for at tilpasse undervisningen til elevernes forskellige behov og udviklingstrin og til håndtering af praktiske udfordringer.

Følg os på Facebook

Mølleholmskolen

Mølleholmen 20, 2630 Taastrup

Telefon: 43 35 23 00
moelleholmskolen@htk.dk

Åbningstider kontor

Mandag-torsdag 7.45-10.15 og 11.15-15.00

Fredag 7.45-10.15 og 11.15-13.00

Ferieplan for folkeskoler

CVR: 19501817

EAN: 5790000398355